• Groot en compleet assortiment
  • Altijd het juiste advies
  • 100% merkonafhankelijk

Soorten matrassen

Wat is een traagschuim matras?

Een goed traagschuim matras biedt enorm veel comfort. Traagschuim is ook wel bekend onder de naam visco-elastisch schuim, geheugenschuim, memory-foam of NASA schuim. Onder invloed van warmte en gewicht, wordt het traagschuim zacht waardoor het zich perfect naar het lichaam gaat vormen. Juist die…..

Lees meer

Wat is een latex matras?

Er zijn veel verschillende matrassen op de markt. Gemaakt van veel verschillende materialen. Een latex matras is er daar een van. Maar wat is latex nu eigenlijk voor materiaal? En is dat ook geschikt voor u? Wat is latex? Om maar meteen met de deur in huis te vallen: er is natuurlatex en synthe…..

Lees meer

Multi-layer matrassen

Multi-Layer matrassen worden opgebouwd uit meerdere lagen. Deze lagen kunnen per matras verschillen, hierdoor ontstaan matrassen die perfect aansluiten bij uw slaapbehoefte. Waar komt de naam Multi-Layer vandaan? De naam Multi-Layer is eenvoudig te verklaren: een matras wat uit meerdere lagen b…..

Lees meer

Combispring matrassen

Combispringmatrassen hebben een unieke kern die bestaat uit een goed ventilerend schuim waarin met de hand honderden veren zijn geplaatst. Een aantal voordelen van combispringmatrassen: Uitstekende ventilatie Stabiele ligging en een actieve ondersteuning Geen harde randen, dus over de…..

Lees meer

Wat is een pocketvering matras?

Een pocketvering matras bestaat uit enkele honderden veren. Deze veren worden verpakt in een zakje, oftewel een pocket. Daar komt dus ook de naam “pocketvering” vandaan. Pocketvering matrassen zijn erg comfortabel en beschikken over een goede ventilatie. Deze pockets zijn er in versc…..

Lees meer

Welke soorten matrassen zijn er?

Het kiezen van het juiste matras kan een hele zoektocht zijn. Er zijn immers zoveel verschillende soorten matrassen. Pocketvering, traagschuim en koudschuim zijn de meest bekende varianten. Maar er zijn…

Lees meer

Wat is een polyether matras?

Een matras van polyether is gemaakt van synthetisch schuim genaamd polyurethaan. Dit materiaal is zacht, flexibel en wordt vaak gebruikt bij de productie van matrassen, kussens en meubels. Benieuwd naar de voor- en nadelen van polyether matrassen en het verschil tussen polyether en koudschuim? In dit artikel geven we gedetailleerd antwoord op de vraag: wat is een polyether matras?

Lees meer

Wat is een binnenveringsmatras?

Een binnenveringsmatras bestaat al heel lang, maar wat is dit nu precies? Een binnenveringsmatras is gevuld met stalen veren. De veren zijn met staaldraad aan elkaar verbonden, waardoor ze met elkaar mee bewegen. Een binnenveringsmatras wordt ook wel een bonellvering matras genoemd.

Lees meer

Wat is een koudschuim matras?

Een koudschuim matras is gemaakt van polyurethaan en is zeer veerkrachtig. Koudschuim zorgt voor veel flexibiliteit en biedt de mogelijkheid om zones aan te brengen in een matras. Daarnaast heeft…

Lees meer